Незалежні медіа Прикарпаття

З початку війни на Франківщині розшукали 27 дітей

424238 1

27 дітей розшукали поліцейські Івано-Франківщини від початку агресії РФ в Україні.

 

Водночас з 24 лютого до 20 березня жодного випадку зникнення дітей на Прикарпатті не зафіксували.

 

Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла начальниця відділу ювенальної превенції Національної поліції Івано-Франківської області Алла Бойчук, пише Ратуша з посиланням на Суспільне.

 

“З часу запровадження воєнного стану до нас надійшли 25 повідомлень про розшук 27 дітей. Один випадок був груповий, коли троє дітей залишили заклад соціально-психологічної реабілітації. Ці повідомлення надійшли, починаючи з 20 березня. Адже у перші тижні воєнного стану випадків зникнень дітей не було”, — розповідає Алла Бойчук.

 

Від початку 2022 року поліцейські зафіксували 56 звернень щодо зникнення дітей в області.

 

Алла Бойчук каже, що серед розшуканих дітей були двоє із внутрішньо переміщених сімей.

 

“Одна така сім’я, що переїхала з Чернігівської області, уже потрапляла раніше у поле зору до наших чернігівських колег. Вже в Івано-Франківську хлопчик пішов з дому і не хотів повертатися до матері. Пізніше ми з’ясували, що це — кризова сім’я, у якій із чотирьох дітей про двох вже знали поліцейські під час їхнього проживання у нашій області. Одну дитину з їхньої родини виявляли на вулиці під час комендантської години”, — каже Алла Бойчук.

 

За її словами, після цього випадку сім’я переїхала на Яремчанщину, але й там поліцейські зафіксували випадок неналежного догляду матері за 2-місячною дитиною.

 

Алла Бойчук каже, наразі ця родина переїхала до Тлумацької територіальної громади. Щодо матері поліцейські склали адмінпротокол і направили його до суду.

 

“Інша сім’я переїхала з Київської області й вперше потрапила у поле зору поліції. Дівчинка після конфлікту з матір’ю пішла з дому. Мама зателефонувала на “102” і дитину розшукали упродовж кількох годин після повідомлення”, — розповідає Алла Бойчук.

 

Начальниця відділу ювенальної превенції каже, з усіх повідомлень про розшук дітей приблизно 70% — випадки, коли діти свідомо втікають з додому. Основними причинами поліцейська називає конфлікти у сім’ї та непорозуміння з батьками. Окрім того, це — нерозділене кохання чи бажання проживати окремо з коханою людиною, а також — схильність до бродягування.

 

“В одному з випадків 7-річна дівчинка, яку недавно розшукували, пішла ночувати до подруги через образу на маму. Вона просила матір дозволити наступного дня не вийти на онлайн-навчання, бо не встигла зробити домашнє завдання. Мама не дозволяла, сказала: “До ранку треба ще дожити”. Коли пізно увечері сім’я поверталася з гостей, дитина, образившись, непомітно повернула до подружки-сусідки й залишилася в неї ночувати. Подружка не повідомила своїх батьків про це”, — розповідає Алла Бойчук.

 

З її слів, дитину шукали усю ніч. Вранці батьки сусідської дівчинки зайшли до неї в кімнату і побачили іншу дитину. Вони повідомили про це маму зниклої дівчинки. На неї поліцейські склали адміністративний протокол і направили до суду.

 

Алла Бойчук каже, за недогляд за дітьми передбачена адміністративна відповідальність за ст. 184. Санкція передбачає від попередження до 3 400 грн штрафу.

Новини Прикарпаття

У пункті збору військовозобов'язаних помер чоловік. ТЦК каже про самогубство

22 жовтня 2024
У пункті збору військовозобов'язаних помер чоловік. ТЦК каже про самогубство

21 жовтня в одному з технічних приміщень пункту...

Жителю Чернівецької області повідомили підозру за переправлення військовозобов'язаних через кордон — СБУ

22 жовтня 2024
Жителю Чернівецької області повідомили підозру за переправлення військовозобов'язаних через кордон — СБУ

27-річному чоловіку з Чернівецької області, який, імовірно, разом...

В цей день в історії

22 жовтня 2024
В цей день в історії

52 роки  тому, в обласному центрі східної Галичини.

Реклама на сайті

                                                                                        

 

received 2121490914843969

 

 

output y3AQsn

 

 husky web

 

 

 

255521605 1473593313026520 3616651259533858166 n

 

 

 

 

Ми в соцмережах

facebook rss

Новини партнерів

Copyright 2016 - 2022. Незалежні медіа Прикарпаття. Інформаційний ресурс. Всі права застережено.