Незалежні медіа Прикарпаття

Всупереч думці більшості городян, таки прийняли суперечливе будувати у рекреаційній зоні поблизу міського ставу.

авто 1 81

Івано-Франківська міська рада на 45 сесії, підтримала рішення про проведення будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на ділянці в межах вулиці Гурика та центрального міського ставу.

Від громадськості на сесії виступила архітекторка Ірина Чолій. Вона закликала дотримуватися генерального плану міста, який не передбачає на тій ділянці жодного будівництва. Архітекторка наголосила на важливості збереження громадських просторів і зелених зон у місті.

Роль громадських просторів є неоціненною… Зелені зони, парки, озера – це все простори, яких у місті має бути багато… Вони виконують безліч функцій – політичну, соціальну, економічну, туристичну, оздоровчу. Зелені зоні – це серця міського організму. А що в Івано-Франківську? За останні роки ви систематично знищуєте і забудовуєте їх… Ми не проти реабілітаційного центру. Але цю зону не можна чіпати ні в якому разі. Там має бути проєкт публічного простору з класними зеленими локаціями, де люди будуть зустрічатися, відпочивати та спілкуватися. Тому прошу вас, залиште цю зону в спокої”.

Депутат Олексій Петечел нагадав, що ЦМКЛ вже має проєкт незавершеного будівництва реабілітаційного центру на Софіївці та запропонував його завершити. Також, додав, що обласна рада та ОДА також будуть реконструювати довгобуд біля обласної лікарні під реабілітаційний центр. Можна вести переговори щодо перепрофілювання частини обласного кардіодиспансеру.

Пропозиція Олексія Петечела зняти питання не набрала голосів: “за” проголосували 9 з 31 присутніх депутатів.

За словами доповідача з питання інвестиційного конкурсу Тараса Масляка, розглядали розташування на Пасічній біля поліклінічного спеціалізованого відділення, яке нещодавно облаштувала центральна міська клінічна лікарня, та розташування біля озера вважає найбільш доцільним.

В чому така не доцільність він не пояснив,  як і те хто  її розглядав, і коли саме, Мабуть він це робив із своїми колишніми друзями  із одного осередку антиукраїнської партії, керівником , якої на той час  був Микола Шкрібляк.

При цьому варто відзначити, що така позиція видається  дивної із боку Тараса Масляка, на якого  були та є багато нарікань щодо його  роботи на посаді головного лікаря,  з огляду на те, що  значну територію біля озера вже займає Центральна міська клінічна лікарня, і побудова так званого реабілітаційного центру фактично позбавляє місто та громаду на   зелену зону у центральній частині міста, яких  і так з кожним роком стає все менше та менше.  

Врешті, депутати віддали 25 голосів таки проголосували за конкурс на будівництво реабілітаційного центру біля озера, 2 – були проти, 4 – утрималися.

Новини Прикарпаття

Гороскоп на 22 вересня 2024 року — що обіцяють астрологи

22 вересня 2024
Гороскоп на 22 вересня 2024 року — що обіцяють астрологи

Щоденний гороскоп для кожного знаку Зодіаку.

До 24⁰ тепла. Якою буде погода на Івано-Франківщині 22 вересня

22 вересня 2024
До 24⁰ тепла. Якою буде погода на Івано-Франківщині 22 вересня

22 вересня на Івано-Франківщині синоптики прогнозують мінливу хмарність,...

«Пробій» програє у другому поспіль матчі

21 вересня 2024
«Пробій» програє у другому поспіль матчі

  Сьогодні , на території  Станишівського  лісництва, на...

ЗМІ назвали ймовірну причину катастрофи першого українського F-16

21 вересня 2024
ЗМІ назвали ймовірну причину катастрофи першого українського F-16

Катастрофу першого українського винищувача F-16, унаслідок якої загинув...

Реклама на сайті

                                                                                        

 

received 2121490914843969

 

 

output y3AQsn

 

 husky web

 

 

 

255521605 1473593313026520 3616651259533858166 n

 

 

 

 

Ми в соцмережах

facebook rss

Новини партнерів

Copyright 2016 - 2022. Незалежні медіа Прикарпаття. Інформаційний ресурс. Всі права застережено.