Незалежні медіа Прикарпаття

20 осіб отримали підозри за розтрату бюджетних коштів під час купівлі майна на потреби ЗСУ

GS2NfIMWkAATT4O

Правоохоронці вручили підозри 20 особам, які розтратили понад 112 мільйонів гривень бюджетних коштів під час закупівлі майна на потреби Збройних сил України.

Серед фігурантів – керівники та службові особи квартирно-експлуатаційних управлінь та відділів з кількох областей і підприємці.

Як встановило слідство, підозрювані “заробляли” на закупівлі дров та іншого майна для потреб військових. Їх вартість була значно вищою від ринкової. Деякі підрядники купували паливну деревину в інших суб’єктів господарювання за нижчими цінами.

16 липня у кількох регіонах України поліціянти провели понад 50 обшуків та повідомили підозри 20 причетним особам, 9 з них затримали у процесуальному порядку. Загальна сума завданих збитків становить понад 112 млн грн.

Зокрема на Харківщині викрито лідера та учасників злочинної організації – керівника Харківського квартирно-експлуатаційного управління (КЕУ), начальника квартирно-експлуатаційного відділу м. Луганськ, начальників паливної групи цих підрозділів, уповноважену особу з проведення державних закупівель КЕВ та двох фізичних осіб-підприємців. Сума завданих збитків за результатами закупівлі дров сягає 90 000 000 грн.

Отримані кошти зловмисники витратили на купівлю 13 автівок, 18 квартир у Києві та Івано-Франківську, 42 паркомісць у Києві та Львові, нежитлової будівлі площею понад 300 квадратних метрів у Харкові.

Підозрюваним інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 1 та 2 ст. 255 (створення та участь злочинної організації), ч. 2 та 3 ст. 27, ч. 2 ст. 209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Також у Запорізькій області причетними до схеми виявились шестеро осіб – головні бухгалтери квартирно-експлуатаційних підрозділів та чотири підрядники. Сума збитків – понад 5 млн грн.

У Житомирській області підозру отримав директор квартирно-експлуатаційної частини району. Як встановили правоохоронці, він закупив паливної деревини для частини зі збитками у понад 10 млн грн.

У Кіровоградській області “закупили” дрова для котелень військових частин, заплативши на понад 1 млн гривень більше, аніж ринкова ціна. За підозрою у вчиненні цього злочину затримано начальника місцевого квартирно-експлуатаційного відділу та повідомили йому підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На Одещині затримали начальника паливної групи квартирно-експлуатаційного управління та уповноважену особу з питань проведення державних закупівель. Обом посадовцям та фізичній особі-підприємцю повідомили про підозру за розтрату 1 400 000 гривень бюджетних коштів.

В Івано-Франківській області керівник квартирно-експлуатаційної частини уклав додаткові угоди до договору на постачання природного газу для потреб підрозділу за завищеними цінами, завдавши збитків на 2 млн гривень. Йому повідомили підозру за ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

На Волині за аналогічною статтею підозру отримав начальник квартирно-експлуатаційного відділу одного з міст. Однак, в цьому випадку він закупив армійські ліжка зі збитками у 2,7 млн грн.

Максимальне покарання за інкримінованим статтями, яке може загрожувати підозрюваним – від 7 до 12 років позбавлення волі. Продовжуються заходи для притягнення до відповідальності усіх причетних до схем.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Новини Прикарпаття

У Франківську повідомили про масове замінування держустанов та закладів

14 жовтня 2024
У Франківську повідомили про масове замінування держустанов та закладів

В Івано-Франківську поліція перевіряє інформацію про замінування державних...

Десантники 82 одшбр влаштували засідку на окупантів із 155 обр, які страчують українських полонених. Живих не залишилося

14 жовтня 2024
Десантники 82 одшбр влаштували засідку на окупантів із 155 обр, які страчують українських полонених. Живих не залишилося

Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової Буковинської бригади влаштували засідку...

СБУ повідомила про підозру в державній зраді уродженцю Прикарпаття, який воює на боці рф

14 жовтня 2024
СБУ повідомила про підозру в державній зраді уродженцю Прикарпаття, який воює на боці рф

Служба безпеки зібрала докази державної зради уродженця Тисменицького...

Шахраї, вдавши з себе благодійників, вкрали з рахунку прикарпатки 25 000 гривень

14 жовтня 2024
Шахраї, вдавши з себе благодійників, вкрали з рахунку прикарпатки 25 000 гривень

42-річна жителька Вигодської громади втратила 25 000 гривень,...

Реклама на сайті

                                                                                        

 

received 2121490914843969

 

 

output y3AQsn

 

 husky web

 

 

 

255521605 1473593313026520 3616651259533858166 n

 

 

 

 

Ми в соцмережах

facebook rss

Новини партнерів

Copyright 2016 - 2022. Незалежні медіа Прикарпаття. Інформаційний ресурс. Всі права застережено.