Незалежні медіа Прикарпаття

Не тільки із вкраденою назвою та емблемою

r 9 2
Завтра, офіційно має з'явитись ще один професійний футбольний клуб  в обласному центрі східної Галичини.
 
Як відомо, 13 червня, у четвер, у приміщенні будинку футболу, на Черепановій горі, у Києві, має відбутись чергова XXXІІ Конференція ПФЛ. 
 
Одним із питаннm  Конференції  буде питання прийняття до складу учасників ПФЛ  нових  команд, які отримають статус професіональної команди  в Україні.
 
Як відомо серед новачків у професіональному футболі України, мають  з'явитись  два представника  Івано-Франківщини.
 
Це  футбольна команда  ФК «Пробій»  із Городенки та «Ревера 1908» із Івано-Франківська.
 
Команда «Пробій» добре відома на теренах краю, не тільки тим, що у поточному році святкує свій 100-літній ювілей, але й  певними досягненнями та здобутками на футбольних полях нашою краю.
 
За підсумками поточного  сезону в обласних змагань команда із Городенки гарантувала собі бронзовий комплект нагород чемпіонату області, а також була учасником фіналу розіграшу Кубку області, в якому поступилась «Благо-Юності», на футбольному полі, що за розмірами не відповідав  навіть елементарним  та обов'язковим  стандартам та  розмірам  заявленими у Регламенті  ІФОАФ.
 
Крім цього, на цю мить, «Пробій» гарантував собі як мінімум бронзові медалі чемпіонату України серед аматорів сезону 2023/24.
 
В цей саме час, навіть й близько не  має  та не спроможне наблизитись до тих здобутків  команда ФК «Ревера 1908»,. Команда із і дивною  структурою,  яка  був зареєстрована  у жовтні  2023 року.
 
Команда,   яка на початку сезону  носила назву «ФАПФ», а з січня поточного року, згідно різноманітних заяв  громадської спілки «Футбольна академія Прикарпаття» - називається «Ревера 1908-ФАПФ»,   стабільно плентається на дні усіх турнірних таблиць в усіх змаганнях, яких бере участь (чемпіонат області та чемпіонат України серед аматорів).    
 
Про  відсутність  будь-яких  спортивних  принципів  відбору керівником  Професіональної ліги України О. Каденком   команд  до когорти професіональних команд України,   навіть не варто відзначати. 
 
Вони  просто відсутні.   На жаль, їх давно вже не має, як це було традиційно  у попередні десятиліття в українському футболі, коли команди  здобували право на підвищення у класі за спортивним принципом, реально виборюючи найвищі місця у змаганнях, а не так, як наразі. Заплатив та граєш, поки має кошти. 
 
На жаль, такою  ситуацією користуються  дивні команди,  які без дотримання елементарних та загальноприйнятих  принципів  у спорті лізуть у професіональний футбол.
 
Таким  умовним лідером на теренах східної Галичини  є  незрозуміла та кумедна за своєю суттю  команда «Ревера 1908».
Спочатку,  без будь-яких законних, правових  та моральних  підстав, просто, бо їм так захотілось,  поцупили назву  колишнього спортивного клубу  -  «Ревера» Станіславів (СКС «Ревера» Станиславів, із з 1908 по 1936 / пол. SKS [Stanisławowski Klub Sportowy] "Rewera" Stanisławów/, а з 1936 по 1939  - ВЦКС «Ревера» Станіславів (пол. WCKS [Wojskowo-Cywilny Klub Sportowy] "Rewera" Stanisławów), який  успішно існував на теренах східної Галичини  - 31 рік. 
 
Незрозуміло, чим  керувались ті особи,  коли вчиняли подібні дії,  не маючи взагалі  жодного відношення до колишнього спортивного польського  клубу,  навіть не дивлячись на те, що в Івано-Франківську,  вже  тривалий час, офіційно зареєстрована команда із подібною назвою ФК «Ревера», яка  із  2011 року є незмінним учасником різноманітних аматорських змагань на теренах обласного центру та області.
 
Але це ще не все.
 
Мабуть цього їм було замало, і вони знову вдались до того, що так характерно  так   ініціаторам-засновникам тієї сумнівної та підозрілої   структури, яка фінансується за значні кошти невідомого та сумнівного  походження (за повідомленнями низки ЗМІ заявлений бюджет у  районі  13-14 млн. грн., для порівняння в ГО «Тепловик в 2016 році бюджет був 3 млн. грн., виключно за рахунок коштів міського та обласного бюджетів) уродженцем Білорусії.
 
Знову без будь-яких законних та  правових  підстав, не згадуючи  будь-які  моральні,  поцупили емблему в одного  українського аматорського футбольного клубу  із однойменного села Миргородського району Полтавської області – Рокита, який у порівнянні із тими справжніми злодюжками  успішно  виступає  у  Вищій лізі  чемпіонату Полтавщини з футболу (https://www.facebook.com/profile.php?id=61558629315240&locale=ru_RU ) .
 
p 1
 
Змінивши кольори та прибравши елемент українського прапора на емблемі ФК «Рокита»,  дивна футбольна команда  вже тішиться своєю  вкраденою емблемою,  з якою,  за інсайдерською інформацією,  завтра,  у Києві,  повинен   представляти її,  відома  особа,  із шлейфом  цілої  низки   скоєних корупційних та протиправних діянь  -  Д.Рудницький.
 
Як не дивно, саме  та особа,  якого голова правління ПрАТ «Прикарпаттяобленерго» О. Бубен (який  загадкового зник у червні поточного року, якого ніхто  так і не бачив й не бачить,   ні  в Івано-Франківську. ні в Івано_Франківській  області  та в УкраїнІ),  прилаштував на те підприємство,  щоб той зумів   знову сховатись,    маючи наявним посвідчення АТО, яке у нього не тільки з'явилось у дивний спосіб (не св. Миколай ж йому його приніс під подушку), але яким він  не  перестає хизуватись й використовувати  у повсякденному  своєму житті,  як це  мало місце із його призначенням (на той час   також обіймав  посаду віцепрезидента у ГО НФК «Ураган»)  міським головою  Р. Марцінківим  - на посаду  в. о. керівника КП «Франківськ арена»,  влітку 2022 року,  яке наразі  фігурує у  відкритому  як ГУНП в Івано-Франківській області , так і  місцевим  судом кримінальному провадженні за низкою статей Кримінального кодексу України.
 
Прикро, що в українському футболі роками  продовжується   негативна тенденція  зникнення з футбольної мапи   України відомих футбольних клубів та команд,  на місці яких, як  гриби-поганки з'являються ось такі недокоманди,  які не цураються красти  в інших все, що все їм заманеться, так і  не досягнувши жодного, хоч незначного успіху  у футболі. 
 
При цьому, вже залишивши негативний слід  в українському футболі,  коли  представники тієї недофутбольної структури , особисто  були причетні до низки договірних матчів,  як це мало місце у перший рік існування того ФАПу, коли  безпосередньо керівники та тренери  тієї громадської організації коїли подібні негативні та неприпустимі явища у футболі.
 
Нагадаємо,  щоб не вилетіти, за спортивним принципом, з однієї із футбольних ліг ДЮФЛ України,  отримуючи, в той сам час  на своє нікчемне існування  кошти платників податків обласного центру східної Галичини  у сумі 1 300 000, 00 грн.,  у 2022р. (про це  повідомлялось у публікації  Незалежних  медіа Прикарпаття), вони зіграли низку матчів, в яких досягли потрібного  для них результату.
 
За такі діяння, які коїли представники тієї недофутбольної структури,  однозначно потрібно карати, і робити все належне, у відповідності до норм  чинного  українського  та  футбольного законодавства, щоб таких осіб, і близько не було поряд із  футболом, не кажучи про їх появу у професіональному футболі України.
 
Використані світлини із соціальних мереж.
 
 Володимир Омом.
 
 

Новини Прикарпаття

27-річного прикарпатця зарізала юна львів’янка

07 жовтня 2024
27-річного прикарпатця зарізала юна львів’янка

Вчора, 6 жовтня, в одній з квартир Львова...

На Курщині загинув воїн з Долинської громади Дмитро Париляк

07 жовтня 2024
На Курщині загинув воїн з Долинської громади Дмитро Париляк

На Курському напрямку загинув 53-річний мешканець села Оболоння...

Помер колишній міський голова Болехова Мирон Чекан

07 жовтня 2024
Помер колишній міський голова Болехова Мирон Чекан

На 76-му році життя перестало битися серце колишнього...

66 000 гривень втратив калушанин через шахрая, який прикинувся працівником банку

07 жовтня 2024
66 000 гривень втратив калушанин через шахрая, який прикинувся працівником банку

Понад 66 000 гривень втратив 59-річний житель Калуша,...

У Франківську до 15 років ув’язнення засудили донеччанина, який воював у лавах ворожої армії

07 жовтня 2024
У Франківську до 15 років ув’язнення засудили донеччанина, який воював у лавах ворожої армії

Суд визнав мешканця Донеччини винним у державній зраді...

Реклама на сайті

                                                                                        

 

received 2121490914843969

 

 

output y3AQsn

 

 husky web

 

 

 

255521605 1473593313026520 3616651259533858166 n

 

 

 

 

Ми в соцмережах

facebook rss

Новини партнерів

Copyright 2016 - 2022. Незалежні медіа Прикарпаття. Інформаційний ресурс. Всі права застережено.