Незалежні медіа Прикарпаття

Switch to desktop

7 причин не голосувати за Юрія Солов'я на парламентських виборах

ff4806aa360f945374d7a8214ea89b4e

Прикарпатський нардеп Юрій Соловей не втрачає надію знову потрапити до ВРУ, проте є чимало моментів, які пояснюють чому не варто віддавати свій голос саме за нього.

 

1. Маючи чималі статки, більша частина з яких оформлена на родичів та наближених осіб, нардеп Соловей протягом поточної каденції не гребував «простяганням рук» до зубожілого бюджету України - нардеп регулярно, окрім зарплатні, отримував компенсацію за проїзд і проживання у столиці, пише ШАБЛЯ.

 

2. Піар за кошти платників податків. У статтях підконтрольних нардепу ЗМІ часто перераховували небачені «заслуги» нардепа Юрія Солов’я у сфері будівництва доріг. Хоча місцеві мешканці добре знають, що ремонту доріг у межах 89-го округу, тобто Косівського, Снятинського та Верховинського районів практично не було. І людям, аби добитися, бодай, мінімального фінансування, доводилось їх перекривати. А нардеп Соловей, який так активно взявся до роботи за місяць до виборів, не те що не сприяв, а часто навпаки ставав на заваді ремонту.

 

3. Підтримка призначення «недолюстрованого» регіонала на керівну посаду у Заболотівській ОТГ. У лютому 2018 у Снятині повернувся із декретної відпустки на роботу заступник голови районної державної адміністрації часів Януковича Павло Книш.

 

Він не лише обіймав цю посаду у 2010-2014 роках, але й був активним членом Партії регіонів. Про це свідчать відеоматеріали його участі у звітно-виборних партійних конференціях обласної організації Партії регіонів та інших партійних заходах. Попри обурення громади Юрій Соловей заявив:

 

«Будь-яка людина робить помилки. Я допускаю, що Павло був у «регіонах». Але в «регіонах» не всі були погані люди. Я вам говорю, як воно є», - сказав тоді Юрій Соловей.

 

4. «Ворог Карпат». Тільки один народний депутат від Прикарпаття, а саме Юрій Соловей, у жовтні 2017 року не підписав заяву про підтримку програми ремонту автодоріг в області.

 

5. Дружба чи спільні інтереси з Мірошниченком. У 2017-му році народний депутат від Прикарпаття, член фракції БПП Юрій Соловей майже кожного ранку під час пленарних засідань у Верховній Раді про щось розмовляв із колишнім регіоналом, діючим нардепом від Опозиційного блоку Юрієм Мірошниченком.

 

6. Голосування проти захисту карпатських рік. У 2014 році, під час виборів на окрузі 89 (Верховинський та Косівський райой Івано-Франківської області) громадські активісти запитували у кандидатів в народні депутати, як вони ставляться до будівництва міні-ГЕС в Карпатах.

 

Оскільки більшість громади виступає проти такого будівництва, яке знищує річки - то всі кандидати виступили на підтримку громади і проти міні-ГЕС. В тому числі і Юрій Соловей. Але вже 26 листопада 2015 року він проголосував проти законопроекту 2009а, яким вводилась процедура оцінки впливу на довкілля. Ця процедура дозволяла б об'єктивно оцінювати всі шкідливі впливи від міні-ГЕС ще на етапі проектування.

 

7. Жадібність. Попри високий рівень фінансового забезпечення, у грудні 2017 року Юрій Соловей проголосував за підвищення зарплати народного депутата.

 

Як мовиться - без коментарів…