Незалежні медіа Прикарпаття

Switch to desktop

Мільйонер Юрій Соловей хоче ще 5 років їздити та жити за кошти українського народу

VCH 5622

Прикарпатський нардеп-мільйонер з БПП, який очолював рейтинг депутатів ВРУ, стосовно використання бюджетних коштів на компенсацію проживання та проїзду під час сесій ВРУ, знову «рветься до корита».

 

Маючи чималі статки, більша частина з яких оформлена на родичів та наближених осіб, нардеп Соловей протягом поточної каденції не гребував «простяганням рук» до зубожілого бюджету України.

 

Так, зокрема, у період з квітня 2017 по березень 2018 років сумнозвісний нардеп у Києві 200 разів викликав авто і наїздив 228 годин, очоливши антирейтинг народних обранців. Варто зауважити, що у 2016 році Юрій Соловей та його дружина Єлизавета придбали автомобілі «TOYOTA HIGHLANDER» та «NISSAN QASHQAI», загальною вартістю майже 2 мільйони гривень.

 

Не гребував вищезгаданий нардеп і компенсацією за проживання у столиці, яка, в сукупності з компенсацією проїзду, склала 223 000 гривень. І це, попри те, що його дружина орендувала квартиру у Києві. І це лише за один рік...

 

Іншими доходами народного депутата були заробітна плата за основним місцем роботи – 251 тисяча 603 гривень, та отримані проценти 47 тисяч гривень.

 

Серед грошових активів у Юрія Солов’я вказано 145 тисяч доларів які розміщені на банківському рахунку.

 

Зважаючи на статки депутата можна припустити, що депутат міг би і сам забезпечити себе житлом та оплачувати проїзд.

 

Юрій Соловей також вказав в декларації вказав дохід дружини – Єлизавети Соловей, який складався з заробітної плати отриманої за основним місцем роботи – 96 тисяч гривень та доходу від надання майна в оренду – 3 мільйони гривень. В декларації вказані і грошові активи дружини, що становлять готівкові кошти – 85 тисяч доларів та кошти позичені третім особам – 248 тис. доларів.

 

Дуже прикро, що, так звані «обранці народу», яким сліпо довіряють виборці, замість того, щоб допомагати армії, хворим дітям та іншим нужденним, ставлять свої фінансові апетити вище нагальних потреб і після цього не соромляться знову балотуватись до «годівнички»...