Незалежні медіа Прикарпаття

Switch to desktop

На Прикарпатті священик подав у суд на голову села. ВІДЕО

g6q82tzr 58011111

Кілька церковних парафій на Прикарпатті вже перейшли до Православної Церкви України.

 

Днями до Української церкви приєднався Миколаєво-Успенський собор Коломиї з кліриками та паствою. Про це на своїй сторінці повідомив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).


Однак не всюди цей процес відбувається без загострень. Церковний конфлікт триває у Старому Гвіздці на Коломийщині. Тут ще у 2017 році громада села вирішила перейти під покров Української православної церкви, тоді ще Київського Патріархату. Однак, священик храму Микола Кушнір звернувся до суду з вимогою визнати дії сільського голови незаконними, а саме те, що той поставив підпис і печатку у протоколі зборів селян, на яких питання переходу до української церкви і вирішувалося. Івано-Франківський окружний адміністративний суд підтримав позов. Богдан Малецький намагався поспілкуватися зі сторонами конфлікту.


Додамо, подібна ситуація виникла і в селі Острівець на Городенківщині. Тамтешній священик також оскаржив дії голови села, який підписав і проштампував протокол зборів селян. Однак у відкритті провадження Острівецькому священикові Миколі Богаченкові суд відмовив.


Відео: ТРК РАІ